Strandregels Noord-Holland

Bergen

Honden mogen van september t/m april los op het strand van Bergen aan Zee. Van 1 mei tot 1 oktober zijn honden alleen toegestaan van 19 tot 9 uur. Start: Het strand van van Bergen aan zee is per auto alleen via de Zeeweg te bereiken. In het gehele dorp geldt betaald parkeren in de periode van 1 mei t/m 1 oktober.

Bloemendaal aan Zee

Honden mogen het hele jaar los op een klein deel van het strand in Bloemendaal aan Zee (van de opgang bij strandpaviljoen Parnassia richting IJmuiden tot de bordjes 'verboden voor honden' bij strandpaal 59.500 aan het begin van het naaktstrand).

Castricum

Van 1 mei tot 1 oktober zijn honden alleen toegestaan van 20 tot 9 uur.

Callantsoog, Den Helder, Sint Maartenszee, Petten

De Kop van Noord-Holland heeft een 30 kilometer lange kuststrook langs de badplaatsen Den Helder, Huisduinen, Julianadorp, Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten. Het strand. is vanuit vrijwel al deze plaatsen snel bereikbaar. Alleen vanuit Sint Maartenszee moet men ca. 10 minuten te voet worden afleggen door de duinen om het strand te bereiken.

Honden mogen van oktober t/m april los op het strand van Callantsoog.

Van mei t/m september zijn honden tussen 07.00 en 19.00 uur alleen aangelijnd toegestaan. In die periode mogen ze 's avonds vanaf 20.00 uur wel los lopen op het strand.

Egmond

Van 1 mei tot 1 oktober zijn honden alleen toegestaan van 19 tot 9 uur

Schoorl

Van 1 mei tot 1 oktober zijn honden alleen toegestaan van 19 tot 9 uur.

Wijk aan Zee

Van 1 mei tot 1 oktober zijn honden alleen toegestaan van 20 tot 9 uur

IJmuiden

Tussen 1 mei en 31 augustus zijn honden alleen in de duinen en bij het Binnenmeer toegestaan en op het strand voorbij kilometerpaal 57750 ten zuiden van strandpaviljoen Beach Inn.Het is vanaf 1 september mogelijk om van IJmuiden naar Bloemendaal aan Zee (strandopgang Parnassia) te wandelen.

Zandvoort

Van 15 april tot 1 oktober mogen tussen 09.00 uur en 19.00 uur op het hele strand geen honden komen. Tussen 19.00 uur en 09.00 uur mogen honden wel op het strand komen. Ze moeten dan wel zijn aangelijnd. Van 1 oktober tot 15 april mogen honden overal op het strand komen. Ze hoeven dan ook niet aangelijnd te zijn.